Ugrás a tartalomra

Indiai fejmasszázs

Indiában mindmáig számos család ápolja a fejmasszázs ősi hagyományát.

                                                               

Ez a tradíció azonban a nyugati világ figyelmét is egyre inkább magára vonja, lévén hogy rövid és hosszú távon egyaránt kedvező hatást gyakorol az egészségre.

 

 

Rohanó életünk során legtöbbször megvonjuk magunktól a csendet és nyugalmat, annak lehetőségét, hogy egyszerűen magunk lehessünk. Az indiai fejmasszázs rákényszerít, hogy a fejünkben kevergő gondokat-bajokat félretéve az "itt és most"-ra összpontosítsunk. Ez a gyógyító kikapcsolódás időt ad zaklatott elménknek egy kis pihenésre, erőgyűjtésre, és képessé tesz bennünket arra, hogy életünket más szemszögből nézzük. A mély relaxáció kellemes élményéből megújult lelkesedéssel, kreativitással és céltudatossággal térünk vissza. Felvillanyozó és egyben békés érzés, melyet gyakran relaxált éberségnek neveznek, és amely nyugodtabb alvást, megnövekedett energiát és életerőt eredményez, továbbá enyhíti a stresszt és a kisebb fokú depressziót. Az indiai fejmasszázs rendszeres alkalmazása egészségesebbé teszi a hajat és a bőrt, s így fiatalosabb, üdébb és vonzóbb személyiséget varázsol belőlünk. A megélénkült vér- és nyirokkeringés gondoskodik a haj és bőr sejtjeinek friss oxigénnel és tápanyaggal való ellátásáról. Elősegíti, hogy a mérgező anyagok minél hamarabb távozzanak testünkből, biztosítva ezáltal szervezetünk egészséges fejlődését és működését. A tápláló olajok tisztító, hidratáló és erősítő hatásúak, óvják a hajat és a bőrt az időjárás, a környezetszennyezés és mindenfajta igénybevétel káros hatásaitól.

Sokféle jótékony befolyása közé tartoznak az alábbiak: - fejfájás, szemmegerőltetés, állkapocs 

ízületi fájdalom csillapítása, erősebb, egészségesebb haj, - stressz, szorongás, kisebb fokú depresszió enyhítése, - fokozódó kreativitás, letisztult gondolkodás, jobb koncentráció, - mélyebb, nyugodtabb alvás, - endorfinok, azaz "boldogsághormonok" termelődése.

Hatásos fejmasszázs-terápia olajjal vagy a nélkül is végezhető a háton,vállon, felkaron,nyakon és a fejen is.

Megosztás