Ugrás a tartalomra

Masszázs Veszprémben

Nem szeretném az írásomat azzal kezdeni, hogy az egészségünk megóvásának fontosságára hívom fel a figyelmet, mert alapvető dolog lenne, aki pedig legyint a téma hallatán, majd idővel rájön.... mert mindenki rájön, ez ilyen!

 

Amikor két évvel ezelőtt a jobb vállam fájdalma (2 mandula nagyságú meszesedés által) eljutott arra a pontra, hogy nem tudtam tovább elviselni, de időpontot sem akartam egyeztetni a műtétre, eszembe jutott, hogy egy megoldása lehet a gyógyulásomnak, az pedig egy remek masszőr. Vagy ő, vagy szike. Tudtam, hogy pokoli fájdalommal fog járni az első kezelés, de nem volt más választásom.

 

Sokkal inkább arról az oldaláról szeretném megközelíteni a dolgot, hogy a masszázs csodákra képes. Az első alkalommal az asztalra sem tudtam rendesen felfeküdni, mert a jobb kezem annyira merev volt, hogy képtelen voltam letenni magam mellé. Na és ehhez kell a jó szakember, aki képes figyelmen kívül hagyni a fájdalmamat, ő csak teszi a dolgát. Tökéletesen érzi, hogy hol vannak a gócpontok, és már „támadja” is őket.

 

Fura, hogy pont én, aki ismerem a masszázs jótékony hatásait, és imádom is, valahogy elhanyagoltam az utóbbi időben, és meg is lett az eredménye. Most pedig kamatosan kell engem rendbe tenni. A második alkalmat már sokkal jobban bírtam, és a meszes részek töredeztek, az izmok pedig engedelmeskedtek. A harmadik alkalom után már képes voltam egyedül hajat mosni és megszárítani, óriási érzés volt, hogy látványosan javulok, és kezdek újra a régi lenni. A negyedik masszázs után fel tudtam emelni a kezemet egészen magasra, fájdalom nélkül, aztán pedig kértem a kocsi kulcsot, hogy tudok már vezetni, és ez kell nekem ahhoz, hogy teljes értékűnek érezzem magam újra.  Öt alkalom elég volt, hogy minden fájdalmam elmúljon, és szinte nyoma sem volt az egy héttel korábbi fizikai és lelki fájdalmaimnak. Megleptem a masszőrt és az orvosomat is, aki már fente a szikét, hogy egy hét alatt ilyen látványosan gyógyulok.  

 

A betegségem csak egy „jó alkalom” arra, hogy tollat ragadjak, és arra buzdítsak mindenkit, hogy legalább havonta egyszer vegyen igénybe egy masszázst. Tudom, hogy ennek anyagi vonzatai is vannak, de biztosan mindenki tud találni a környezetében olyan masszőrt, aki nem csillagos égi árakon dolgozik, hanem kifizethető a tarifája. Kicsit utána néztem a masszázs történetének, mert nem véletlen, hogy milyen régóta tudunk a létezéséről, és jótékony hatásairól, mégis sokan úgy érzik, hogy csak a kiváltságosok vehetik igénybe. Sokkal több betegség megelőzhető lenne, ha időnként stressz-mentesítenénk, és méregtelenítenénk magunkat egy masszázs által.   

 

A masszázs eredete és története:

 

„A masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közzé tartozik. Nem tudjuk, ki volt az első, aki alkalmazta, de feltételezhetően az emberek ösztönösen kezdték el először önmagukon, majd egymáson gyakorolni. Amikor megfájdul valamink, ösztönösen is odakapunk, dörzsölni, simogatni, nyomkodni kezdjük. Ezek a mozdulatok tekinthetők a masszázs alapjának, mely gyógyító hatásának és erejének felismerése után elindult hódító útjára.

 

Hatása a pszichére

 

Egyes technikák nem csupán a mozgásszervi betegségek esetén, hanem mentális értelemben is hathatós segítséget nyújthatnak. A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, szabaddá teszi a légzést, oldja a feszültségeket, segítenek az ellazulásban. Előfordulhat, hogy masszázs közben a páciens egyszerűen álomba merül Ez is a test, a lélek és az elme mély ellazulásának jele.

 

Hatása az izmokra és ízületekre

 

A masszázs hatására a megfeszült ellazulnak (detonizálás), az ernyedt izomzat pedig újult erőre kap, helyreállhat a normál izomfeszesség.
Intenzív testmozgás után az anyagcsere során termelődő tejsav lerakódik az izomszövetekben, ami izomlázat, izomgörcsöket eredményezhet. 
A masszázs elősegíti a tejsav eloszlását és kiürülését a fáradt izomzatból, ezáltal enyhíti a fájdalom és fáradtságérzetet. A sportolók verseny előtti felkészítése során alkalmazott masszázs segít a fáradtság csökkentésében, javítja az izomtónust, fokozza az izom rugalmasságát és az összehúzódás erejét növelve, erősíti az izmokat.

 

Hatása a szervekre

 

A masszázs belső szerveink működésére is hatással van. Ez abból adódik, hogy belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival, és köztük reflexszerű (automatikus) reakciók léphetnek fel. A bőr ilyen jellegű zónáinak célirányos masszírozásával befolyásolhatjuk egyes szerveink, mint például a vese, a máj vagy a szív működési zavarait. ezen az elven alapul a láb reflexzónáinak masszírozása, valamint a kötőszöveti masszázs."

Forrás: Wikipedia

 

Javaslom, hogy adj magadnak  időt és lehetőséget arra, hogy többet foglalkozz magaddal és a testeddel, mert meg fogja ezt hálálni a szervezeted és a lelked is.  A testünk időnként kiköveteli magának a gondoskodást és figyelmet, ha tetszik, ha nem.

 

 

NoraS 

Megosztás